Promocija knjige u Sarajevu


Subotu, 30.10. 2021. ćemo pamtiti kao dan u kojem smo u Sarajevu bili gosti i domaćini, u isto vrijeme.


Rukovodstvo ženskog sektora Oaze Tuzla skupa sa Imancipacija timom, u sportskoj sali Malak su organizovali tribinu Osnaženu imanom, zajedno sa predstavljanjem knjige Imancipacija.


Puna sala hotela Malak i dojmovi koji su nam stigli od prisutnih, nisu nas ostavili ravnodušnima, na čemu možemo zahvaliti samo Uzvišenom Allahu.


Pored tribine, posjetili smo upravu i kolektiv škole Kur’ana Bistri izvor, razmijenivši iskustva i tople prijateljske osjećaje.


Molimo Allaha da podari bereket u realizovanim posjetama.


Ovom prilikom zahvaljujemo onima koji su bili razlogom da se ovaj događaj realizuje.


Djelić atmosfere kao i neke dojmove možete pogledati ispod.

Utisci posjetiteljki promocije

Sljedeći redovi su riječi posjetiteljki kojima su one opisale promociju:

- Sve na nivou, mashallah.

- Posebno!

- Sve super, jos ovakvih tribina.

- Na nivou, čestitke za udruženje i za autoricu.

- Promocija divna, kreativna i vrlo inspirativna. Duša mi se nahranila i osnažila imanski, elhamdulillah ❤.

- Moram pohvaliti organizaciju promocije, od prijema gostiju, glavnog dijela izlaganja i prigodnih poklona kojim su obradovane neke sestre. Drago mi je da sam licno slusala nasu hafizu, koju sam imala priliku samo citati i slusati online. I potpuno je drugaciji dozivljaj slusati i gledati uzivo izlaganje hafize. Nekako se osjeca insan bliskije. Knjigu sam citala ranije, i tesko je sazeti sve njene sadrzaje u kratkom vremenskom roku. Zao mi je sto nije duze trajalo obracanje hafize. Ipak u kratkom vremenskom roku hafiza je uspjesno obradila temu knjige i potakla sve slusaoce na sto skorije citanje knjige.

- Predivno iskustvo.U jednom momentu su mi potekle suze.A srce je igralo kao u djeteta kad dobije slatkis.U jednoj recenici hrana za dusu.

- Naš život bi bio puno bogatiji kada bi ovakve promocije bile rasprostranjene kod ostalih autora, knjiga koje zaslužuju pažnju.

- Sve je bilo dobro organizovano, jednostavan nacin na koji autorica govori dopire do srca.

- Za tren je proslo,zovem svoju Lamiju i kazem pogledaj sve te sestre i ljepotu,a onda kao da si se nadovezala svohom recenicom:"Sve mi zudimo za Dzennetom."

- Lijepo, nesvakidašnje, kao i sama Imancipacija. Od ambijenta, govora... Pa do kolacica, sve perfekcija, s ukusom i s puno ljubavi, mashallah tebarekallah. Hvala Allahu Uzvisenom koji nas je pocastio ❤️❤️❤️

- Mašaalaha atmosfera je bila odlična, zao kinekndto je trebalo kratko...tamam nam se maulima otvorila za lijep razgovor kad kraj...

- Predivna organizacija, prelijepa atmosfera, osjećaj pripadnosti istom pravcu sam imala sve vrijeme dok sam sjedila, a osjećaj me drži još uvijek. Samo bih voljela da je trajalo i duže, jer meni dersovi mualime Hanke trebaju svaki dan, kako bih punila imanske baterije.

- Odlicno sve organizirano ekstra sve pohvale.

- Jedva sam čekala doći da uživo vidim dragu osobu i čujem nešto od čega ću koristi imati, a pogotovo jer znam da savjet dolazi iskreno od srca. Bilo mi je lijepo elhamdulillah. Mnogo žena na jednom mjestu, a sve istog Gospodara vole.

- Allah da vas nagradi za trud,da aBd češće hafiza dodje u Sarajevo,da duže traju tribine. Da se licno upoznamo postavimo pitanje 😊

- Dovoljno je reci masallah.

- Posto su bile samo sestre, podsjeca me na arapski svijet. Sve pohvale.

- Mašallah! Za autoricu imam samo riječi hvale. Da je Allah čuva, i nju i njenu porodicu. Inšallah da se ponovi još ovakvih tribina.

- Djevojke iz tima sa istim maramama odaju osjecaj sklada, ukrasi na bini dodatno opustaju i usrecuju, pokloni dizu uzbudjenje, slatkiši i voda upotpunjuju dogadjaj, a centralni dio dogadja, tj obracanje, citanje, poruke, oni bas savršeno onda legnu na dušu koja je uz sve ovo prije toga oraspoložena i pripremljena za poruke. Divno iskustvo. Jos dobih potpis knjige.. ah!

- Masallah tebarekallah. Profesionalno, lijepo i organizovano.

- Dovoljno je reci da bi dosla opet dosta dosta prijateljica jer sam im pricala utiske i naravno da su pozelile doci, ako nekad bude opet tribina inshallah.

- Lijepo organizovanje i lijep govor, pored bebe uspjela sam da poslušam sve. 💟

- Pozitivno iznenađena, imanske baterije napunjene, pokoja suza puštena...

- Svaki dio, detalj, je bio poseban mašallah. Trebate cesce organizirati ovakve događaje, jer ovo definitvno oplemenjuje dusu. Vidjeti onoliki broj sestara zaista ohrabri i ulijeva radost u srce. Zadovoljstvo je bilo upoznati osobu koja svojim rijecima dopire do srca, a to je umijece danas. Osobu cije su me recenice mnogo puta navele na preispitivanje i popravljanje.

- Lijepo, odmjereno, tamam.

- Sve je bilo predobro. Jedna od najboljih promocija na kojima sam bila.

- Da je do jutra trajalo, ne bi bilo mnogo. Još uvijek sam pod dojmom koji autorica knjige ostavlja. Izvanredno i inspirativno predavanje. Predavanje koje insana, zaista, natjera da dobro razmisli o sebi i svom odnosu prema Allahu swt. Predavanje koje pokreće. Osvježava i daje krila.

- Divan i snažan podsjetnik na ličnu odgovornost za svoj život, i na dunjaluku i na ahiretu. Neobično koliko mnogo žena na jednom mjestu, a istovremeno se osjetilo jako mnogo topline, ljubavi u ime Allaha i vjerujem da su se mnogi unutarnji procesi pokrenuli kod većine nas. Također, estetski dio je posebno dojmljiv - cvijeće, posebno svijeće i sav ostali ambijent, predivno mašallah!

- Pravo osvježenje za sve nas. Tako su nam nedostajala okupljanja uživo i sa ovom tribinom smo nadoknadili sve. Da vas Allah nagradi za sav trud i da nam očuva ove blagodati kako bismo se opet mogli okupljati. Sve je bilo predivno i sve pohvale od mene.

- Stvarno je sve bilo prelijepo, ne mogu da izdvojim, uživala sam tokom cijele tribine.

- Svaki dio. Predivno je sve bilo. Od dočeka i podjele hedija, do rasporeda sjedenja, prezentacije i dekoracija. Sve sa ukusom i mjerom. Kao što smo i navikli.