Novosti

Knjiga koja je našla put do srca


Tekuća godina za sve nas u projektu Imancipacija ostat će zapamćena kao godina u kojoj je svjetlo dana ugledala prva knjiga uvažene autorice Hanke Vlahovljak.


Svi mi koji smo pratili njen rad i koji smo imali veće ili manje uloge u potpomaganju njenih aktivnosti sa nestrpljenjem smo očekivali 21.03.2021. znajući da će taj datum biti jedna prekretnica i izazvati veliko interesovanje i pažnju šire čitalačke publike.


Ipak ni slutili nismo da ce to da bude u kapacitetu i intenzitetu u kojem se desilo.


Već na samom početku vjerne pratiteljke grupe Imancipacija su nam davale do znanja da sa nestrpljenjem čekaju jednu ovakvu knjigu.


Nakon toga gotovo svakodnevno smo primali mnogobrojne poruke podrške i oduševljenja sadržajem i stilom pisanja uvažene autorice.


Knjiga je ubrzo doprla do najudaljenijih dijelova svijeta.

Od Amerike, preko Maroka, Velike Britanije, Norveške, Slovačke, pa sve do Turske, Jordana i Australije.


Citati iz knjige uveliko su krasili police mnogih stanova i kuća, a dobili smo i ponude da knjiga bude prevedena na engleski, njemački, turski i čak i arapski jezik.


Oduševljenje knjigom je i nama bio podsticaj i podstrek da je učinimo lahko dostupnom u što više država i kontinenata. Pa smo u saradnji sa našim partnerima i distributerima omogućili dostupnost knjige na pet kontinenata.


Knjiga se u roku od nekoliko dana moze naći na vašoj adresi u svim državama EU, a u ostalim državama putem najsavremenijih sredstava transporta u skladu sa standardima najrazvijenih zemalja.


Mnogo su nas radovale vaše svakodnevne slike knjige i poruke uz nju, zbog čega smo i kreirali posebnu rubriku za vaše utiske.


Uz zahvalu Uzvišenom Allahu prije svega, a nakon toga svima vama na podršci, mi iz tima Imancipacija nastavljamo dalje sa novim idejama i projektima koje smo pripremili za vas.


Jesen smo rezervisali za buduće promocije i mogućnost susreta sa autoricom u vašem gradu, uz mnogo zanimljivih i osvježavajućih iznenađenja za naše vjerne čitaoce.


A u budućnosti, nadamo se jos mnogim i interesantnim projektima koji ce osvježiti vašu svakodnevnicu i učvrstiti vezu sa našim Plemenitim Stvoriteljem.